Ble beskyldt for svik - nå får han 3,2 millioner i erstatning

Henrik Sørensen ble beskyldt for å ha satt fyr på sin egen båt. Nå er han etter flere års kamp renvasket med hjelp fra advokatene i Advokatfirmaet Robertsen. Forsikringsselskapet måtte ut med en betydelig erstatning.

Det var i november 2021 at Sørensens reketråler «Teis» brant ned. Sørensen selv ble berget, men reketråleren sank. Båten var forsikret i Havtrygd Gjensidig Forsikring med Gjensidige Forsikring ASA som co-assurandør.

 

Engasjerte advokat etter beskyldning om forsikringssvindel

Forsikringsselskapene mente han selv hadde forårsaket brannen, og nektet å utbetale forsikringssummen. Sørensen var altså beskyldt for forsikringssvindel, og selskapene krevde i tillegg 1,6 millioner kroner fra Sørensen for utgifter de hadde hatt i forbindelse med saken.

Da engasjerte Sørensen Advokatfirmaet Robertsen, som har håndtert mange brannskadeoppgjør og bistått flere som har blitt anklaget for forsikringssvik. Etter at dialog med selskapet ikke førte fram, ble det tatt ut stevning med krav om fullt forsikringsoppgjør.

Les mer om hva vi kan bistå med innen forsikringsrett her.

 

Trakk anklagene om forsikringsbedrageri

Det ble fremlagt nye bildebevis før saken kom opp i retten, og selskapene så seg nødt til å trekke anklagene om svik. Partene møttes til mekling i Moss tingrett, og forlikte saken med et samlet forsikringsoppgjør på 3,2 millioner kroner.

– Det er en lettelse å sette punktum i denne saken. Jeg er veldig fornøyd med at jeg er ferdig med saken og at jeg er renvasket, sier Sørensen i en uttalelse til Fiskeribladet.


Saken er også omtalt i VG: Rekefisker får millionerstatning.

 

Misforståelser kan lede til anklager om forsikringssvindel

Advokatfirmaet Robertsen har siden 1987 bistått mange skadelidte overfor forsikringsselskaper Hvis selskapet får en mistanke om svik i en forsikringssak, så vil hele prosessen låse seg og bli svært vanskelig. Ofte skyldes dette en tidlig misforståelse, som har fått forplantet seg gjennom hele saksbehandlingen.

På denne siden har vi samlet noen gode råd til hva som kan være lurt å huske på for å unngå avkortning i forsikringsoppgjøret etter en brann.


Ved å engasjere advokat tidlig unngår du slike misforståelser og forsikringsoppgjøret vil gå lettere.

Kontakt våre advokater i dag for en uforpliktende samtale om bistand i din sak.

Oslo:

Sentralbord: 22 12 24 80
Telefax: 22 12 24 81
Email: oslo@robertsen.no

Florø:

Telefon: 22 12 24 94

Email: floro@robertsen.no

Svolvær:

Sentralbord 76 06 91 30

Email: lofoten@robertsen.no

Samarbeidspartnere

Grimstad: 22 12 24 80

Vadsø: 78 94 14 00

Innhold © Advokatfirmaet Robertsen. Webdesign © 2018-20 av Web Norge.