Beskyldt for forsikringssvindel etter husbrann

Arne Eriksen bor i en campingvogn etter at huset brant ned i 2018. Årsaken er at forsikringsselskapet mener han tente på sin egen bolig og at han er skyldig i forsikringssvindel.

Forsikringsselskapet meldte fra til politiet om at Eriksen hadde gitt bestridende forklaringer, og Eriksen har ikke fått utbetalt erstatning. Huset ble totalskadd i brannen, og Eriksen mistet alt han eide. Nå er han altså beskyldt for forsikringssvindel.

Les saken hos TV2 her.

 

Ufullstendig politietterforskning av husbrannen

Politiet henla saken i 2020. El-takstmann og brannetterforsker Jon Henrik Leere i selskapet Brannetterforskning har vært på branntomten og funnet det han mener er tydelige bevis. Deler av en kobberledning er brent opp, noe som krever en temperatur på mellom 3000 og 5000 grader.

– Jeg sjekket sikringsskapet. Dette har jo ligget en stund, men det er stor grunn til å tro at brannen har startet på grunn av et dårlig elektrisk anlegg, sier han til TV2.

Politiet sier at de kun undersøkte kjelleretasjen, av frykt for at det var utrygt å bevege seg andre steder på branntomten. Dermed ble det elektriske anlegget ikke skikkelig undersøkt.

 

Saken skal opp for retten

Når saken nå skal opp for retten blir brannetterforsker Leeres rapport en sentral del. Thorsteinn J. Skansbo er Eriksens advokat, og sier at saken har vært en stor belastning over lang tid for hans klient.

– Politiet har vurdert han uskyldig, da er det problematisk at forsikringsselskapet ikke har utbetalt forsikringspenger, sier Skansbo til TV2.

– Å måtte leve med denne mistanken har blitt en stor belastning for min klient. Om det nå viser seg at denne brannen har en klar elektrisk årsak i retten vil dette være en katastrofe.

 

Advokat med lang erfaring i forsikringsoppgjør

Advokatfirmaet Robertsen og advokat Thorsteinn J. Skansbo har lang erfaring i saker hvor brannofre blir beskyldt for forsikingssvindel og derfor ikke får utbetalt erstatning fra forsikringsselskapet. Det kan enten være mistanke om at man har tent på eget hus, eller at det er gitt uriktige opplysninger i innbolistene.

Les mer om vår erfaring innen forsikringsrett her.

 

Mange blir beskyldt for forsikringssvindel etter brann

Skansbo har i dag rundt ti saker som dette, og sier at det ikke er lett for enkeltpersoner å stå opp mot forsikringsselskapene.

– Forsikringsselskapene har enormt med ressurser. Når man blir mistenkt for å ha påsatt en brann blir også rettshjelpsforsikringen annullert. Det betyr at det følger enorme kostnader for de som ønsker å ta saken videre til retten, sier Skansbo til TV2.

Les mer om Advokatfirmaet Robertsens erfaring med forsikringsoppgjør etter brann her.

Oslo:

Sentralbord: 22 12 24 80
Telefax: 22 12 24 81
Email: oslo@robertsen.no

Florø:

Telefon: 22 12 24 94

Email: floro@robertsen.no

Svolvær:

Sentralbord 76 06 91 30

Email: lofoten@robertsen.no

Samarbeidspartnere

Grimstad: 22 12 24 80

Vadsø: 78 94 14 00

Innhold © Advokatfirmaet Robertsen. Webdesign © 2018-20 av Web Norge.